θεραπεια σπονδυλων - An Overview

Τα φάρμακα είναι η πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση του πόνου και την ανακούφιση από τους μυϊκούς σπασμούς. Η φαρμακευτική αγωγή περιλαμβάνει μη στεροειδή και μυοχαλαρωτικά, τα οποία μπορούν να λαμβάνονται για μικρό χρονικό διάστημα. Σε μερικές περιπτώσεις συνιστάται και η κορτιζόνη.

Φυσικοθεραπεία - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε Η φυσιοθεραπεία ή φυσικοθεραπεία είναι μία από τις σπουδαιότερες επιστήμες υγείας, ιδίως στη σύγχρονη εποχή.

Τι περιλαμβάνει η φυσιοθεραπεία; Πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι η ορθή θεραπευτική προσέγγιση συνδυάζει σωρευτικά επιβεβαιωμένες τεχνικές

Μετά το τέλος των σπουδών, απαιτείται και ένας χρόνος πρακτικής άσκησης στη χώρα εργασίας των αποφοίτων και εγγραφή τους στον οικείο Σύλλογο Χειροπρακτικής.

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει ένας φυσιοθεραπευτής είναι: «Πότε θα γίνω καλά»;

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (Βίντεο)

Πράγματι η φυσιοθεραπεία είναι δυνατόν να βοηθήσει ουσιαστικά ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα, να βελτιώσει τη λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής ανθρώπων με νευρολογικές παθήσεις, να επιταχύνει σημαντικά την αποκατάσταση αθλητών, αλλά και να λειτουργήσει ως συντηρητική – προληπτική θεραπεία, ακόμα και όταν δεν πονάμε.

Προκειμένου ο Χειροπράκτης να είναι αποτελεσματικός στην αγωγή που θα εφαρμόσει, πρέπει πρώτα να αξιολογήσει τη μηχανική συμπεριφορά του σκελετού. Πρέπει να εντοπίσει το πρόβλημα και τη φύση του. Σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θα πάρει από το ιατρικό ιστορικό και τον απεικονιστικό έλεγχο (αν κριθεί απαραίτητο), θα είναι σε θέση να αποφανθεί κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που απευθύνονται σε αυτόν ή να τους παραπέμψει σε άλλες ειδικότητες.

Όπως και να εχει, η κατάσταση δεν είναι επείγουσα και δίνει αρκετό χρόνο για σωστό διαγνωστικό έλεγχο και τη σωστή λήψη θεραπευτικών αποφάσεων.

Ο χρόνος που χρειάζεται σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: από το ίδιο το άτομο, το είδος και τη διάρκεια του προβλήματος, την ηλικία και τη ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς, τυχόν τραυματισμούς, τη διατροφή, το περιβάλλον του, τον τρόπο ζωής και τις read more συνήθειές του.

Τα αποτελέσματα τους είναι ικανοποιητικά αλλά λόγω της τάσεως που παρουσιάζεται μετεγχειρητικά στα μυϊκά στρώματα, ενοχοποιήθηκαν για πολλές υποτροπές (επανεμφανίσεις) της κήλης στο σημείο της επέμβασης.

Πότε ενδείκνυται η χειρουργική θεραπεία για το αυχενικό;

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω»

Ενδεικτικά, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε μια στένωση η οποία εντοπίζεται στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, μερικοί στόχοι που θέτουμε είναι οι ακόλουθοι:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *